Bereidingstips

Diepvries

Het volstaat om onze kroketten 9 à 10 minuten te frituren op 170 graden, tot ze mooi goudbruin zijn.

Ontdooid

Als u ze eerst laat ontdooien, hoeft u ze zelfs maar 4 à 5 minuten te bakken op 180 graden.

Bewaartip

Vers of eenmaal ontdooid kunt u onze kroketten 5 dagen bewaren in de frigo aan een constante temperatuur van 4° .

Serveertip

Garnaal- en kaaskroketten kan u serveren met een partje citroen, wat gefrituurde peterselie (enkele seconden volstaat) en eventueel een fris slaatje. Perfect als voor- of hoofdgerecht.

Baktips

Gebruik een timer

Dan hoeft u geen rekening te houden met de kroketten en kan u gerust uw bordje dresseren.

Niet teveel ineens afbakken

Hou rekening dat er bij teveel kroketten ineens, een temperatuur daling van uw frietvet is.

Max. 5 dagen bewaren

Indien u de kroketten ontdooid, maximum 5 dagen bewaren in een goed gekoelde koelcel (4°C).

Afbakken

De afbaktijd respecteren en de kroketten tijdens het afbakken niet in- en uithalen.

Geconditioneerde levering

Geconditioneerd transport is het vervoeren van bederfelijke goederen bij een gecontroleerde atmosfeer, zonder onnodig verlies van kwaliteit. De temperatuur die meestal geanalyseerd wordt is tussen de -18°C en -20°C.